Smeti nas dušijo. Ko Trma dobiva fotografije svinjanja Kranja, se zgrozimo. Vsak dan se tako zgražajo na Komunali: ni nobene možnosti, da bi lahko počistili vse, kar brezvestni ljudje sproti nasmetijo.

Bralke in bralci Trme hočejo ukrepanje pristojnih in odgovornih. Kdo so to" So to morda "inkasanti" kot pravijo redarjem? Ko smo spraševali o tem, koliko lastnikov psov so kaznovali, ker niso pospravili za psom, je bil odgovor 0, nula, ničla, nobenega...

Odgovore o tem še iščemo. A tudi pasji koš se je vrnil na svoje mesto potem, ko je Trma začela akcijo, ki ni nikdar "egotrip" posameznika ampak dejansko zaznavanje problemov. Trmasto iščemo torej odgovorne, a to ne bo rešitev: če ne bomo spremenili navad, potem ni pomoči. Jasno: med nami so taki, ki to počno namerno in brezobzirno in zadnje mora "palca rasti v nekem grmu".

Trma je v Kranju zato, da opozorimo in pomagamo. Mi ne obsojamo kar vsevprek, mi smo trmasti v iskanju odgovorov. Ja, Komunala je javno podjetje in vedno podvrženo javni kritiki. Tako je prav: a vseh bremen naših ravnanj niso dolžni nositi, to je pa tudi res.

Odpiramo temo smeti, ker je naše okolje za Trmo tema vsak dan in vse leto. Veseli bomo odziva in spodbud, opozoril in kritik.

TRMASTO ZA LEP KRANJ IN SEVEDA OKOLICO!

DOVOLJ JE SVINJANJA KRANJA!