V Kranju med nami živi vrh politične stranke, ki iz dneva v dan ponavlja, kako dela za ljudi. Najbolj za upokojence. Ker bom - če bo vse po sreči - pred lokalnimi volitvami tudi sam upokojenec, bom očitno moral na volitve. Lokalne.

Kako bi sicer razumel dejstvo, da stranka bivše predsednice vlade in bivšega generalnega sekretarja vlade do danes ni zmogla ustanoviti odbora v mestu kjer oba politika (prva zdaj poslanka, drugi generalni sekretar stranke) živita!? Ko namreč to isto stranko vprašam, kdo vodi kranjski odbor, gorenjski odbor, mi pojasnijo, da odgovora ne potrebujem!? Generalni sekretar neke stranke (strančice glede na trenutna razmerja moči) meni sporoča, kaj potrebujem in česa ne? Moj kranjski someščan, ki je celo kandidiral na lokalnih volitvah, mi na tak način dopoveduje, da je konkretno vprašanje (njegov izraz) "politični aktivizem". Lahko da je, ne oporekam njegovemu stališču, a zase vem naslednje: ČE IMAM V KRANJU IN NA GORENJSKEM ODBOR SVOJE STRANKE, POTEM TO ZMOREM IN UPAM IN ZNAM POVEDATI, KER GRE ZA JAVNE PODATKE JAVNIH LJUDI. ČE PA TEGA NE ZMOREM, ZNAM ALI UPAM, POTEM PAČ NAPIŠEM NOVINARJU, KAJ POTREBUJE!?

KRANJSKA TRMA OČITNO HOČEŠ NOČEŠ MORA NA VOLITVE. ZATO, DA DOKAŽEM(O), DA OBSTAJA TUDI DRUGAČNA POLITIKA, KI PONUDI JASEN ODGOVOR, ČE GA IMA. O VSEM. ZATO, KER SI KRANJ TRMASTO MORA PRIZADEVATI, DA BI TRMASTI LJUDJE TRMASTO NAREDILI IN IZVOLILI DRUGAČNO POLITIKO IN POLITIKE.

ZA RAZUMEVANJE VSEGA: PREDSEDNICA ISTE STRANKE NA VOLITVAH V TEM OKOLJU NI BILA IZVOLJENA V DRŽAVNI ZBOR IN JE TJA PRIŠLA S ČAKALNE LISTE PO SMRTI GORENJSKEGA POSLANCA. IN GENERALNI SEKRETAR NI BIL IZVOLJEN V MESTNI SVET KRANJA.

Kaj naj trmast človek ali Trmator naredi, če ga dobesedno silijo, da kandidira z listo kjer ne bo slepomišenja? Odgovor sledi 2022.