Štiri desetletja sem pisal časopis, ki ga je brala (sem si domišljal) vsa Slovenija. Potem sem zasnoval spletni, ki sem ga najprej bral samo jaz. Danes ima 15 000 000 zabeleženih klikov. Ko se v mojem okolju zgodi "slovenski dogodek", ga včasih povzamejo drugi mediji. Ne obremenjujem se s tem, a velikokrat jih po svoje "testiram". Primer snemanja nogometnih sodnic med preoblačenjem v kranjski slačilnici me je spodbudil k temu, da preverim dejanja, ne besede. Pismo, ki sem ga o dogodku poslal, je naletelo na odziv potem, ko se je zganil eden od medijev. Tanja Fajon kot zunanja ministrica in predsednica stranke in podpredsednica vlade molči. Molči predsedniška kandikdatka Nataša Pirc Musar. Potem, ko se je strinjala z aktualnostjo teme, je umolknila urednica RTV SLO Jadranka Rebernik in sledila Bojanu Požarju, Petru Jančiču in vsem levim in desnim medijem, ki so bili seznanjeni z dogodkom. Molk pa je najbolj obsojana reakcija na sporne dogodke.

Potem se je zganil Inštitut 8. marec aktivistke Nike Kovač. Po ducat dneh, ko so prezrli Trmo, so se ustrašili drugega medija ? Zdaj molka pač ni več, kajne? Razen za Radenka Mijatovića /NZS/ in Franja Radikovića/NK Triglav/, ki še molčita.

Kot urednik Trme sem preveril glavne v tej zgodbi. Vse izjave smo pridobili, poniglavost sodniške organizacije smo tudi opisali. Zgodba je z naše strani torej novinarsko zaključena. V oči pa bode nekaj drugega: strah nogometnih sodnic pred svojimi šefi, ki popolnoma obvladujejo njihova napredovanja ipd. V NZS ni v nobenem organu niti ene ženske, prav tako ni ženske v organih sodniške organizacije. Pač pa so razni "žuniči" vseh vrst, ki skušajo svoje dobro plačane funkcije izrabiti ta to, da sodnice obvladajo. To je lahko celo hujša perverznost od snemanja na pol golih deklet v slačilnici ob dogodku, ki ga organizira NZS.

Sramota tistih, ki se niso niti odzvali, je njihova stvar. Sam sem sebi in drugim dokazal in pokazal, da Trma.si pač ne klone niti ob molku, ki je najboljše orožje slabičev. Ki bodo jutri na glas vpili, ko se bo to zgodilo njihovi hčerki, sestri ...in imeli polna usta besed pred mikrofoni. Še en in samo en medij je začel slediti naši zgodbi. In to je pokrovko malo dvignilo.

Kot novinar tudi jaz prezrem kako sporočilo, naredim napake vsh vrst. Kot človek pa na take dogodke reagiram, ne molčim. Sistemski molk okoli mene pa me prepričuje, da ravnam prav.

Miran Šubic, ki sem prepričan, da molk ne more in ni rešitev