Pridni smetar je morda pometel tudi predlog, ki si ga je drznilo javno predstaviti neko društvo v mestu kjer oblast domuje v stavbi kjer naj smeti ne bi bilo. Zato je logično, da si društvo Trma želi, da pobuda (preprosta in človeška, nič politična) mestnim veljakom ne bi brez odgovora končala v smeteh pa je. Kako je to mogoče, ko pa sem podpisani "na plačilni listi" mestne oblasti? Mnogi bo rekli: no vidiš, kako so ga naplahtali...

Pa je resnica malo drugačna. Pot pobude o knjižnici je bila taka kot bi jo ubralo skoraj vsako društvo ali posameznik: brez lobiranja, brez vez in znanstev. Odziv je bil ravno tak in to nas vse samo bogati. Tragično zame bi bilo sicer, če bi dojel, da je narobe KDO KAJ PREDLAGA IN NE KAJ KDO PREDLAGA! Pa tudi to človek mora prenesti. Seveda pa sam najtežje prenesem, ko se sproži zakulisje (tudi v Kranju) politike in se dogaja vse nekje zadaj, v zakulisju.

Dejstvo je, da mi vsa ta vsemogočna oblast ni bila sposobna odgovoriti, bili pa so sposobni sprejeti nek drug predlog namesto mojega. Jaz pa v jok!? Ne, ne: ni prvič in ni zadnjič. Zanesljivo pa je na tak način to prva taka izkušnja - v tem našem mestu ima vsa politika ljudi neprestano na jeziku, človeško pa ne zna z njimi ravnati. Škoda: iz mojega ali našega predloga in z argumenti drugih bi danes ob spominu na profesorja ne imel grenkega priokusa ampak bi skupaj nekaj naredili. Tako so mene odstranili, prezrli ipd.

Trme ne morejo. V tem pa je zmaga pobude: razgalila je, kaj se ti lahko zgodi, če te oblast ignorira. Opala: naslednje leto bom(o) pa zopet dobri, cenjeni občani in politiki bodo kimali našim željam in predlogom in vse bo možno in vse bo obljubljeno.

Tudi prav. Trma je del Kranja. Kranjska trma? Udarno ime za....

Miran Šubic, dijak profesorja Pibernika

ps. BRALCI, BRALKE - PRVIČ IN VERJETNO ZADNJIČ JE TRMA IZŠLA V TAKI OBLIKI. PROSIM, RAZUMITE BISTVO: ZA PRAVICO, DA IMAŠ SVOJE MNENJE GRE!!!!!!!!!!