Kdo je zmagal?

Ključno vprašanje za tiste svetnice in svetnike, ki so lahko preprečili, da bi ljudje prispevali svoje predloge za izvajanje proračuna in ne samo politiki. Taka zmaga je pač lahko trenutna, ker smo z njo potrdili koalicijo opozicije z bivšim županom Trilarjem na čelu, ki je naredil vse, da participatornega proračuna v njegovem času ni bilo. Glavna je bila mestna uprava in njene odločitve kje in kako se bo kaj naredilo. Nič narobe, samo da se ve...

Koalicija se bo proti volitvam rahljala. Kako, če je pa uradno sploh ni? Nauk iz štetja do 17 imamo na dlani: če bo opozicija lahko nagajala, potem bo. In tako se zgodi, da proračunskega sodelovanja ne podprejo tisti, ki imajo KS in njihove interese na jeziku stalno (Gunčarjeva) ali pa politik, ki vidi tudi v tem - politično kampanjo aktualne oblasti.

Veliki vojskovodje to postanejo, ko zmagajo velike bitke. Vsa pritlehnost kranjske politike je prišla na dan na seji kjer je bilo izglasovano trikratno povečanje sredstev za krajevne skupnosti. In zato so zmage v taki bitki dejansko šibke, nepomembne - a značilne: z njimi si politiki predstavljajo tlakovanje pot do stolčkov v mestnem svetu in očitajo, da župan ves čas (in tudi tokrat) deluje, da bi bil znova izvoljen.

Preprosto: kaj je namen opozicije? Da ruši oblast. Kaj je namen oblasti? Da vztraja. Edini problem pri tem so stranske okoliščine - oziroma vsi mi. Koga v teh bitkah, polnih nesmislov, podpreti? Manj pomembno: pomembne pa so volitve.

KRANJSKA TRMA! SI PREDSTAVLJATE NA VOLITVAH LISTO, STRANKO, SKUPINO LJUDI, KI SLEDIJO GESLU NAŠEGA SPLETNIKA:

SAMO SVOJI - SAMOSVOJI - SAMI SVOJI! DA TAKIH NI?

Bomo videli. Ker smo za pravo bitko za Kranj in ker smo trmasti in ker nas dnevno spodbujajo k temu, da smo zraven. Na katerikoli način. Kajti Igor Velov pravi, da se je kampanja začela. OK!