Tanja Hrovat je že čisto pod vrhom mestne uprave, Brane Šimenc pa se veselo seli iz ene pisarne v drugo. Oba sta v času Mohorja Bogataja kot mestna odgovorna uradnika izvedla "operacijo Blažunova gostilna". Gradilo (no, ja: ni gradilo, niti prenavljalo....če verjameš, je res) je podjetje, ki je prej - naključje, jasno - prenavljalo zasebno hišo Mohorja Bogataja. Vsem tem in vsem nam je zdaj padel strop na glave.

Ker smo vse to plačali in še plačujemo mestne uradnike, ki poslušno kimajo županom čeprav so tam zato, da strokovno delajo. In če je bilo vse strokovno, bosta vsaj ta dva mestna uradnika znala pojasniti, kako pada strop v nekdanji Blažunovi gostilni! Kajti zdaj je na vrstu preveritev objekta "od a do ž": varnost in ustreznost in gradnja po načrtih in kaj je kdo delal in kaj je naredil in česa ni. Nesporno: ne obstaja niti en sam dokument na upravni enoti niti kje drugod!!!! Preprosto: MO Kranj ni pridobila ne gradbenega, ne uporabnega dovoljenja - inšpektorji pa so to lepo gledali in kimali. Dokler nam ni padel strop.

NEZNOSEN JE MOLK NA SLOVENSKEM TRGU 1 KJER STRATEGIJA "NEDOGODKOV" POMENI SAMO ŠKODO ZA VSE, KI SEVEDA NISMO NEUMNI. ČE NEK OBČINSKI JAVNI ZAVOD NA NEKI LOKACIJI NE MORE DELOVATI ZARADI KAR GROZEČE NESREČE, KI JE PLOD PRENOVE BREZ DOKUMENTOV, JE LOGIČNO, DA DAVKOPLAČEVALCI O TEM KAJ ZVEMO. ALI PA NE - ODVISNO OD TISTIH, KI IMAJO CEDILO ZA PRAVE IN NEPRAVE INFORMACIJE.

Tak odnos pomeni žal nadaljevanje zgodbe Mohorja Bogataja, te največje "elementarne škode" za Kranj. Ko je sklenil poravnavo za 600 000, sta dva od udeležencev šla v zapor - njemu ni padel las z glave. Ko je zapravil 2 000 000 občini na račun samovolje z dimnikarjem, smo tudi to plačali mi - ni mu padel las z glave. Ko je zapravil 1 000 000 za medgeneracijski center kjer zdaj pada strop in sedanji župan išče dokumente, mu ne bo padel las z glave.

NAUK ZA MESTNE URADNIKE JE JASEN: NE ŽRTVUJTE LASTNE PAMETI, POZNAVANJA PREDPISOV IN OSEBNE INTEGRITETE NA ŽUPANOVEM TNALU. PREJ ALI SLEJ BO PADEL STROP IN TAKRAT BO TREBA DAJATI ODGOVORE. IN ZAGOVORE.

"Blažunova gostilna" je ena najbolj tragičnih zgodb o vodenju naše občine. Naj se ne ponovi, si želim.