Gospa s Komunale je potem, ko sem zaprosil za pisni odgovor - umolknila. Ker ne more pojasniti, zakaj je nekdo podpisal, da je pripeljal tri kubike zelenega odpada, oni pa mu enega (po mestnem odloku...) niso priznali kot pravico do zastonj oddaje, ampak so mu zaračunali vse tri? Vse to je dokazano z dokumenti kjer je podpisana gospa Simona s Komunale in njeni sodelavci.

Za dvajset evrov gre. Predvsem pa za princip. Gospa, ki si to dovoli, je v ekipi Matjaža Berčona, ki je šef Komunale Kranj. Jaz sem občan Kranja in preko MO Kranj - solastnik Komunale Kranj. Zato seveda težje razumem, da se lahko dogaja taka samovolja brez pojasnila. Slednje je ključno. Če ga seveda imaš, zmoreš.

Račun za preveč zaračunano oddajo zelenega odpada imam. Vsak dan grem v gozdu mimo odpada tistih, ki nimajo računa, ker travo in veje in gnile pridelke vozijo v bližnji gozd. Jaz sem ravnal ozaveščeno in tako kot vedno do zdaj: kar je porezal in pobral vrtnar, sem želel oddati Komunali Kranj. In sem to tudi storil in ugotovil, da "moje kubike" ocenjuje nekdo, ki stoji ob hišici in določa kar si upa, zmore in zna.

Komunala je javno podjetje, a javnosti ne odgovarja. Seveda: za to so odgovorni lastniki. Najprej tisti, ki sedijo v organih Komunale in nadzirajo poslovanje. Prav bi bilo, da bi Komunala zmogla odgovoriti in odgovarjati za račune, ki jih pošilja.

ZMOTNO BI BILO, ČE BI KDO MISLIL, DA JE KOMUNALA GOSPA SIMONA, KI SE JE ZAPOSLILA TAM KOT....PA SAJ NITI NI POMEMBNO, KDO JE MOŽNI BOTER TAKIM ZAPOSLITVAM. NE, KOMUNALA SO TISTI, KI SE BODO DANES KOT VSAK TEDEN PRIPELJALI V DEŽJU PRAZNIT MOJE "KANTE". SO LJUDJE, KI JIH SPOŠTUJEM, KO POMETAJO KRANJSKE CESTE IN POČENJAJO ŠE MARSIKAJ, DA JE MESTO LEPO. A TO SO LJUDJE KATERIH DELO JE PAČ NA OČEH. NEKJE V NEKI PISARNI PA SEDI GOSPA, KI IMA PLAČO OHOHO VIŠJO OD PREMOČENIH KOMUNALCEV NA TOVORNJAKU. ONA SI LAHKO OČITNO DOVOLI MARSIKAJ KAR ČLOVEK ZAZNA, KO IMA OPRAVKA Z NJO.

Gospa Simona, jaz vas plačujem vsak mesec. Kot občan Kranja in kot novinar si zaslužim odgovor, ki nočeta dati. Gospod Berčon, jaz vas plačujem zato, da javno podjetje javnosti ponudi pojasnila, ko jih kdo želi. In sem eden tistih, ki pri tem vztrajamo in se ne pustimo odgnati kar tako.....

Miran Šubic, ki ne bo podaril 20 evrov za zastonj kubik odpadkov nikomur, najmanj molčeči Komunali....