Novinarji smo marsikam vabljeni, še večkrat pa prezrti. To vedno jasno pove, kako te kdo obravnava. Trma ima nesrečo: ne vabijo nas skoraj nikamor kjer so uradni dogodki predvolilne kampanje. Marsikdo bi prisegel, da "županov novinar" priteče, ko zazvoni zvonček pri Rakovcu&Černetu in...

Mene na predstavitev kampanje in njenih ciljev in programa ne bo. Ker na take dogodke ne hodim četudi sem povabljen. Nekoč - pomislite - me je povabila bivša političarka, ki je namignila na osebno raven /saj se poznava sistem/ in sem - priznam - klonil. Pa sem še k Mayerju, takrat je šlo za novo stranko ipd. Da pa bi me vabili tisti, ki ne zmorejo odgovoriti niti na novinarska vprašanja, je seveda nesmiselno.

Kranjska politika deluje mnogokrat kot "tajno društvo PGC" (prosto po mladinski literaruri). Skrivajo svoje kongrese, letne skupščine ipd. Ne vabijo novinarjev, ker preprosto nis(m)o zaželeni. Morda veste, kdo je poleg glavnih v resnični stranki? Kjer so za novo politiko in nove odnose in za ljudi, haha. Kot vsi ostali: na skrivaj se sestajajo, odločajo in volijo.

Ko pride čas kampanje, s(m)o mnogi novinarji popularni. Tudi v lokalnem okolju. Ker pač plačane objave stanejo, novinarski teksti pa so - zastonj? Res? Samo mestna občina Kranj redno plačuje precej za objave na radiu, spletu ipd. Tu nastopim vedno z vso integriteto: nikdar nisem prejel centa od kogarkoli kjerkoli kadarkoli za objavo na Trmi. Ali kot bi rekli zlobneži: niti za to, da kdo ne bi bil na Trmi.

Župana Kranja spoštujem (spoštoval sem vse prejšnje, se z večino tikal....). V njegovo kampanjo ne posegam in programa ne ocenjujem. To bomo storili na dan volitev. Kot novinar zabeležim kako zanimivost, ki pa je povezana z leti sobivanja s kranjskimi oblastmi. Ki so me nekajkrat kot novinarja želele ustaviti. Mi sodno ipd. preprečiti objave. Me utišati. Z vso odgovornostjo trdim in se podpišem: Matjaž Rakovec mi nikdar ni niti z besedico omenil, če se s Trmo ni strinjal. Še manj, da bi mi kakorkoli namignil, da naj o čem ne pišem(o). Tak odnos preprečuje, da bi bil del kampanje ali da bi tik pred volitvami odkril, kako dober je ali kako slab (velja enako za ostale kandidate ipd.).

Ne vem, če je moj pristop pravi. Z vsakim pojavom "Janje Celec" in podobnih lažnih profilov ("Janežič", "Kepic" ipd.) in količino gnojnice, ki jo polivajo, sem prepričan, da je. Kajti tudi za njimi so interesi in "interesenti". Z enim osnovnim in bistvenim: sem podpisan pod tisto kar Trma objavi.

Miran Šubic, ki ne bom volil nikogar iz sedanje politične oblasti....