Nobenega dvoma ni o namerah župana Matjaža Rakovca, ki jih sporoča njegov volilni štab leto in pol pred volitvami: hoče drugi mandat. Njegova stvar. Njegova pravica.

Kaj pa tisti, ki bi mu radi stolček odmaknili in nanj postavili koga drugega? Nesporno obstajajo, a zanje še ne vemo. Vsaj zatrdno ne. Prav tako je res, da imajo vso pravico, da kampanjo začnejo takrat, ko to sami ocenijo.

Da bi Kranj zmogel enega samega kandidata, bi bilo poniževalno do Rakovca. Ki naj dobi nasprotnika ali nasprotnico ali več njih. Nekaj je gotovo: zdaj vlada s tiho ali interesno koalicijo, proti njemu pa so najbolj ljudje, ki so podobne ali enake vloge že igrali: Boštjan Trilar je bil župan, Igor Velov podžupan, Zoran Stevanović pa protikandidat v drugem krogu 2018.

In če se bo županski kandidat in aktualni župan znal pohvaliti brez naše pomoči, poglejmo na drugo stran. Kako je do zdaj v mestnem svetu trojica delovala in kaj pomembnega je zmogla? Jasno je, da moči kot župan nima, a njihov seznam polomij je kar zajeten - za Trilarja je šele zdaj prišlo na dan, kakšne škodljive pogodbe je podpisoval oziroma kako je zavajal javnost....Igor Velov je s počeno zračnico odletel iz državne službe in želel postati glavni v knjižnici....Zoran Stevanović pa se je osredotočil bolj na širši politični parket kjer bo s svojo stranko pač iskal tisto, kar mu v Kranju ni uspelo - tu je celo izgubil dve svetnici, ker se nista strinjali z njim.

Ampak to je politika, tudi župan je že pojedel grenko pilulo, ko je padla zamisel o igralnici v Kranju ipd. Želja po močni, odločni opoziciji pa se vsaj nam ni uresničila. Žal namreč ugotavljamo, da je njihov interes predvsem oseben. Vsak tako je prepoznan, če lokalni politik hoče biti direktor knjižnice, o kateri določa kot mestni svetnik, na primer.

Česa si želimo ob dejstvu, da imamo enega kandidata že? Da bi Kranj zmogel čim več dobrih kandidatov in zanje je še čas...Da ne pozabimo: kako se vam slišit Lista kranjska trma!?