1.Odrekli podporo

Matjaž Rakovec, župan Kranja, je na sestanku s starši mladih igralcev in navijači Triglava JAVNO IN JASNO POVEDAL, DA VODSTVO TRIGLAVA NIMA NJEGOVE PODPORE IN KOT ŽUPAN PODPIRA UREDITEV RAZMER!

Navijači Small Faces so javno odrekli podporo upravi in zahtevali ureditev razmer. Na njihovi spletni strani je od sobote tole:

Starši mladih nogometašev so javno izpostavili nerazumne zahteve po plačilu tekmovalnih dresov in slabo delo z mlajšimi ekipami.

2.

V klubu je bil 4 leta Sandi Dornik = direktor kluba iz Ljubljane, ki ga nihče v Kranju ne pozna, a od kluba pričakuje vračilo preko 200 000 evrov. Koliko denarja je klubu posodil pot pretvezo vlaganja, bo povedal sopodpisnik pogodbe Beno Fekonja.

V klubu sta štiri leta Tomaž Mežek (klub mu neuradno dolguje 50 000 evrov), odgovoren za finančno poslovanje (bremena kluba bodo znana 20.5., dva dni po skupščini in neuradno znašajo skupaj 700 000 evrov) in je poslovni partner kandidata za predsednika Franja Radikovića, ki za Trmo ni privolil v intervju - prav tako pa Aleksander Vrtač, ki je odkupil kot podjetnik terjatev do kluba, ki mu zdaj dolguje (neuradno, a potrjeno) 50 000 evrov.

3.

V klub prihajajo podjetniki Jurij Jaš (podjetje Impakta Metal je v lasti Jorga Keslerja, ki se ukvarja s financami kot Mežek npr.), Iskra Mehanizmi (ime kandidata sploh ni znano) in ostaja Igor Maroša (Merkur), ki je bil izvoljen lani in velja za "sivo eminenco" Triglava z ambicijami za kako funkcijo v NZS (tako so ga ocenili sogovorniki, ki poznajo razmere v Triglavu, a je to pač samo domneva). Vsi ti gospodje s Kranjem in Triglavom do vstopa v vodstvo z nogometom nimajo ali niso imeli nič, s klubom pa še manj.

4.

Vse niti vlečeta dosedanji podpredsednik Matijaševič in dosedanji direktor Fekonja. Slednji je v sklopu predvolilnih igric povabil na kavo tudi kandidata za predsednika nasprotne strani (ima podporo skupine bivših igralcev z Jokićem na čelu + še koga).

Lani - tako trdi NK Triglav - so imeli 1100 000 prihodkov. V letu virusa tekmovanj skoraj ni bilo. A izdatkov je bilo za dobrih 10 000 manj. Kako? Za koga? Kakšnih? Kdo je plačan v klubu in koliko? Koliko je šlo za napake vodstva pod Matijaševič&Fekonja zaradi ugotovitev davkarije, ki je že posegla v klubsko "poslovanje"? KAKO JE MOGOČE, DA OB TEM OTROCI NE DOBIJO TEKMOVALNEGA DRESA AMPAK GA MORAJO KUPITI V KLUBSKI TRGOVINI KATERE NAJEMNINO PLAČUJEMO DAVKOPLAČEVALCI KRANJA?

Ali je potegovanje za funkcijo in vodenje in upravljanje takega kluba smiselno in pametno, bomo vprašali Iztoka Puriča. Mi pa se sprašujemo samo eno: KDO JE IMEL IN IMA OD VSEGA TEGA OSEBNO KORIST ? KDO PRIČAKUJE DENAR ALI GA JE ŽE DOBIL?

Odgovore bomo prej ali slej dobili.

Miran Šubic, podporni član NK Triglav Kranj in urednik Trme