Počasi se odgrinja zastor, ki se mu reče "vodna pregrada" med Kranjem in Medvodami. Večinski lastnik Komunale je Kranj, a Medvode imajo s svojo udeležbo v lastništvu in podjetju svoje načrte. Pošteno!

A vmes se dogajajo vodomeri in ventili. Bo treba še preveriti, če so v Medvodah v času skupne sloge z vodo in Komunalo namestili desetkrat več vodomerov kot pa bi jih glede na lastniški delež "iz skupne malhe" lahko. Vsekakor je "razdruževanje" (beri: odhod Medvod iz Komunale) zgodba, ki lahko koga tudi nekaj (veliko, preveč...) stane. In pri denarju se ljubezen neha, na Gorenjskem pa to še posebej velja.

Zakaj bi sicer tik pred Božičem v Medvodah začeli "vojno za vodo" s Kranjem? Zakaj bi terjali zaporo ventila, ki na koncu koncev ne igra nobene posebne vloge? Zakaj bi skušali nagajati ali vsaj kazati mišice, ko pa je njihov odhod iz Komunale stvar sprejetih aktov in ga nihče noče niti ne poskuša ustavbiti? Le lastnino bo treba lepo in ustrezno razdeliti, kajne?

Vsi uporabniki storitev Komunale se srečujemo z višjimi cenami. To je dejstvo. A vsi bi morali vedeti še nekaj: Komunala je v preteklih letih (kjer je veselo sodelovala gospa, ki je zdaj direktorica občinske uprave v Medvodah...ojoj, kakšno naključje...) pod prejšnjim direktorjem počela marsikaj, posledice prihajajo pa zdaj. Pa ne, da bi bili odvetniki direktorju, ki zdaj vodi Komunalo! Samo: vsak naj za svoje "grehe" odgovarja, kajne? Ko pa pri tem človek vidi še povezave z najbolj poštenim politikom te naše lokalne scene, je resnica že bližje. In ta se kot vedno začne in konča " v tošelnu", po gorenjsko.