Nekoč je bil Triglav: včasih dober, včasih slabši, vedno kranjski. Naš. Z opozicijo (kot vsak pravi klub) ali brez. Z dobrim in pravim in slabim in zgrešenim vodenjem.

Zdaj je Triglav drugačen: prisvojila si ga je skupina ljudi, na čelu je dvojec Beno Fekonja&Siniša Brkić + upravni odbor z Vero Zevnik (Domplan), Miroslavom Matjaševičem (zav Triglav) in ljudmi, ki jih - pa ni to nič slabega - v Kranju nihče niti ne pozna - ampak se poznajo. Se na kaj (s)poznajo?

S tem, ko si je službico "zrihtal" prvi predsednik kluba v zgodovini Triglava, se lahko spomnimo, kako si jo je "zrihtal" isti gospod v času, ko je bil mestni svetnik. Pa čeprav dejansko mestni svetnik nikdar ne bi smel biti, ker je "ponaredil" svoje bivanje v kranjski občini čeprav je dejansko stanoval v šenčurski. In s tem se je celo javno hvalil: kaj mi pa morejo sistem, kajne? Ko je bil mestni svetnik, je (kot še najmanj dva v tem času) dobil službo v "občinskem" javnem komunalnem podjetju. Naključje? Sposoben? Pustimo to zgodovini, recept je zdaj enak: izkoristil je privilegirani položaj, da se je prikoritil do klubskega denarja. Brez olepševanja, tako je.

Navijaška skupina Triglava so "Nepomembneži". Pred leti so profi=Bena podili iz kluba. Potem so ga "vzljubili" in dobro vemo, kdo je tisti, ki jih "organizira". Njihova stvar, navijajo pošteno in dobro za svoj klub. A so le nepomembna kulisa - od 2020 dalje. So le zato tam na tribuni, da klub zgleda kot klub. Dejansko pa ni: je plen skupine kjer je zanimiv lik tudi direktor kluba, ki je kot podjetnik s klubom sklepal zanimive pogodbe...

Triglav ni več klub kot je bil. In če si plače in sponzorske avte in druge privilegije "rihtajo" tisti, ki so pri klubski blagajni, je logično, da jim ne diši tuji vlagatelj oziroma - predrzno - hočejo, da ob vsem tem plača še njih. In to dobro in izdatno. Ker je to garancija. Samo čigava?

Tisti, ki smo kdaj delali v Triglavu smo morda živeli v prepričanju, da je Triglav "naš". Ampak si tega nismo dali izplačati. Zato je Triglav zdaj plen skupine, ki ima svoje interese. Nogomet? No, ja...bo že!