Če bi Beno Fekonja med direktorovanjem v Idriji lepega dne tam odstopil in se zaposlil v NK Triglav, bi zadevo skušal razumeti: klub terja celega človeka, brez njega ne gre več. In dobro službo bi takrat zamenjal za tvegano v klubu. Pa tega seveda ni storil. Ko pa je v Idriji postalo "vroče", je našel zatočišče tam kjer ga je lahko: v društvu=klubu=civilni družbi!

Če bi Beno Fekonja svoje preživetje našel v klubu, ki ga je prevzel tuji kapital in kjer so lastnišva jasna, bi to skušal razumeti: sposoben je in novi lastnik ga je zaposlil! Toda plačanega predsednika danes plačuje občina z dotacijo, navijači z vstopnico, starši s članarino in vadnino, sponzorji s prispevki...Ne, tega pa ne morem razumeti in tudi nočem. Gre preprosto za uzurpacijo kluba, oblasti kot je Kranj še ni videl.

Če bi Beno Fekonja športni in drugi javnosti odkrito sporočil, kaj je storil in kako, bi to vsaj skušal razumeti. Tako pa ga je razkrinkala Trma. Kranj in Triglav in nogomet sta v slovenski prostor prinesla takole "novoletno darilo": plačanega predsednika v času, ko so mnogi igralci odšli, ker ni bilo denarja zanje. Vedno pa je bil za capo di tutti capi direktorja in zdaj bo za predsednika.

Če bi Triglav deloval jasno in transparentno,se kaj takega ne bi zgodilo. Če bi Beno Fekonja ne skrival svojega koritarstva v klubu kjer si je našel službico, bi izpadel vsaj pogumen. Nekaj je zdaj res in dokončno: v Triglavu nikdar nihče ne more več izjaviti, da je stiska z denarjem dokler na tak način zaposlujejo tistega, ki jih vodi. In da ne bo nesporazuma: nisem zavisten plače, ki jo dobiva, zgrozim se ob načinu, kako je do nje prišel. =bENO RES!!!