Argumente bo presodilo sodišče, Trma pa gasilcu Mateju priznava nekaj, kar si nič kaj sramežljivo lastimo sami: TRMO. Sistem delovanja kranjskih poklicnih gasilcev ga je enostavno izpljunil, ker je premalo "v kalupu"! In zato se potem gasilci povežejo s politiko (vseeno, katero...ampak Bojan Homan je pa vedno pri roki) in izberejo direktorja po njihovi volji. Ali po volji politike?

Takole to gre: trije zadnji direktorji poklicnih gasilcev so bili politični kadri, oziroma po volji politike. Eden manj, drugi več. Vsaj dva sta bila "odstopljena" potem, ko je Trma opozorila na nečednosti. Da ne bo zablode: sedanji direktor je (bil) po volji politike, ki jo vodi Matjaž Rakovec. Ki je prepustil gasilce SDS-u, če poenostavimo. Mir v nesojeni koaliciji je pomenil kadrovske igre in igrice in proti temu se je uprl gasilec, ki je po svojem znanju in izkušnjah in sposobnostih marsikoga motil.

Ne vem, če bo zmagal v tej donkihotski bitki. Vsekakor je enkrat na zelo podoben način že. Kaj bo takrat, bomo videli: zagotovo pa bodo posledice resne. Ne samo zaradi oškodovanja proračuna, zaradi prismojenih jedi v kranjski politični kuhinji!

Ponosen sem, da o tem pišem. Da zgodbe dobivajo podlago. Jutri berite še eno tako. Ki je sama po sebi zgovorna. In ni plod kakih čvek in klevetanja ampak uradnih podatkov uradne ustanove! Če pomislim, kolikokrat so mene hoteli (in kdaj tudi uspeli) utišati, toliko bolj spoštujem gasilca Mateja. Ne morem presoditi ali ima prav ali ne, vsekakor pa ne klone kar tako.

Za to v življenju gre.

Miran Šubic, urednik Trma.si