Ko se vrh občine odloči, da je slabo za dejstva, če niso njim v prid, postane ljudem vroče. Pa čeprav gre samo za obračanje stavkov in dodajanje kek besedice...Poglejmo, kako to gre v kranjski praksi štiri mesece pred volitvami.

1.

Župan odstreli direktorja mestne uprave in to pojasni s projekti, ki jih mora dokončati. A se niti približno ne moremo spomniti projektov, ki jih ima dotični v delu. Župan nam tudi ni razjasnil pojmov, zakaj in kako plačujemo odstreljenega direktorja. Ki je najbolj odgovoren za izdelavo načrta za 20 jurjev, ki s Kranjem, Kranjčani in Kranjčankami nima nič. A je za prihodnost dober...so za prihodnost dobri taki, ki to počno? Plačamo!

2.

Župan zamenja direktorja za turizem in pripelje svojega. Slednji (dokazano) počne marsikaj zaradi česa je odletel prejšnji. Župan mu piše hvalospeve in za njegove projekte sam vabi k elitistični požrtiji. Za naš denar, da bo jasno. Ko računsko sodišče pošlje poročilo s pridržkom, župan izjavi nekaj, kar je tako v nebo vpijoče bedasto, da daje slutiti, da ima direktor javnega zavoda "adute v rokavu"....enega slutimo....in seveda brezskrbno počne kar hoče.

3.

Župan odreja, kaj bo občina o sebi sporočila javnosti. Njegova dolgoletna sodelavka kot šefica kabineta bedi nad temi "sporočili". Eno terja popravek in prikaz nasprotnih dejstev. Ker je poskus boja z dejstvi in resnico oziroma poneumljanja občanov, ki se jim "servira" kar pač na Slovenskem trgu hočejo.

4.

Županov najožji sodelavec je tudi varuh lika in dela direktorja javnega zavoda. Smola: mizo in posteljo si deli pa s šefico kabineta. Zato je sporočilo za javnost o tem, kako varuje zakonitosti v zavodu lahko samo tako kot ga podpiše njegova soproga. Župan pa doda izjavo leta. Le tečni novinar tega ne sprejme pa je sprega idealna.

TO JE MOJE VIDENJE DOGAJANJA, KI ME JE KOT OBČANA MOČNO RAZJEZILO. PREDVSEM POSKUS, DA BI MI POGOLTNILI POTEMKINOVE VASI TE OBLASTI. MI BOMO RES VOLILI SVETNICE, SVETNIKE IN ŽUPANA. A BOMO OB TEM POMISLILI NA VSE, KI DANES ZAZNAMUJEJO TO OBLAST.

SE BOMO POTEM LAŽJE ODLOČILI?

Kranjčan Miran Šubic

PS

Jutri ne prezrite Trme. Bomo objavili zimzeleno pesem, ki ima vse možnosti, da postane kranjska himna. Ki je - mimogrede - mesto nima. A obstaja...