Najbolj odmevna kadrovska zgodba oblasti župana Rakovca je seveda - komunalna. Novi odlok je sicer uzakonil prav župana kot glavnega v tem največjem javnem podjetju na Gorenjskem, a prej sta svoji poglavji napisala Igor Velov in Zoran Stevanović - mestna svetnika. Ni skrivnost, da je bila funkcija predstavnika Kranja v skupščini Komunale (kar sta kratek čas bila oba) znak "kooperativnosti" v mestnem svetu s skupaj 10 glasovi. A kaj ti pomaga malo politične kuhinje, če sam presoliš glavno jed: Igor Velov je skušal skupščino voditi v "posebnem stanju" in mu ni uspelo pa so ga v mestnem svetu razrešili, Zoran Stevanović pa bo šel v zgodovino kot edini politik, ki je skupščino sklical v - domačem bifeju...Rezultat: še preden mu je funkcija formalno ugasnila, je doživel političen poraz proti združeni ekipi županov oziroma lastnikov Komunale. Praktično mu tam ni uspelo nič, najmanj kadrovsko "mesarjenje" po njegovi volji.

Javna skrivnost je, da je tudi gasilsko kadroviranje polno politike ipd. kar je pri gasilcih od nekdaj znano. Da so prevrnili ljubljenčka prejšnjega župana, je bil potreben resen preizkus moči sedanjega. Zdaj se zdijo zadeve bolj jasne: politika ima favorita, toda nikoli ne reci - nikoli. Še en kadrovski izum prejšnjega župana je na glaski deski: direktor turizma (o kulturi smo raje tiho...). Ko je sam priznal, da sploh ni vodil postopkov javnega naročanja, ker "ni vedel" (pojasnila mu je pa Trma...), bi moral sam oditi - ponižno in tiho. Nasprotno: gospod se čuti poklicanega še naprej za "nove projekte"...Resno vprašanje: bomo - prej ali slej - dobili nekoga, ki bo zmogel kaj več od statistik, študij in projektov? Na primer: neko novo, konkretno prireditev...., ki bo presegla občinske plotove?

Problem srečevanja stroke in politike so odkrile maske in ventilatorji na državni ravni. Na naši mestni je pač scena lokalna: kdo komu stanuje v želodcu, kdo je premalo naš ipd. so "uvodni kriteriji"! Zanimivo: Branko Fartek je dolgoletni direktor Zavoda za šport in njemu se stolček nič ne maje. Zakaj? Zato, ker dela. In ima rezultate. Jasno?