Kranj je bil v središču pozornosti slovenske javnosti, ko je počilo v Britofu. Plin: ranjeni otroci, ranjeni delavci. Zapore, blokade, evakuacije in zdaj tudi odgovori na vprašanja.

Ovaden je Domplan (direktorica Vera Zevnik) in neposredno odgovorni v tem podjetju za omenjena dela. Okoliščine lani so bile zanimive: podjetje in direktorica nista (javno) zmogla prevzeti odgovornosti, ravno nasprotno - delovali so, kot da se jih nič ne tiče. Dejstva: plinsko omrežje je njihovo, plin je njihov, plinski posli in naložbe so njihovi. Po krivdi tistega župana, ki je Kranju povzročil milijone škode in mu ni padel las z glave. In dobro je vse skupaj poznal podžupan, ki je bi v času čudnega prenosa omrežja na Domplan tam direktor, kasneje pa podžupan istega Bogataja.

Beseda sočutja ne stane nič, a je do zdaj nismo slišali. Ne, slišali smo le medle izjave o tem, da podjetje, ki je kranjski gospodar plina, s plinsko katastrofo nima nič. Zdaj policija in inšpekcijske službe trdijo drugače, a sodbo bo dalo sodišče.

Pričakujemo, da se razjasnijo druge stvari: ali imamo ustrezne zemljevide plinovoda za ves Kranj? Ali je naš plinovodni sistem varen? To pa so vprašanja, ki jih mora Domplanu postaviti občina, njeni odgovorni, župan in vsi ostali. Tudi mestni svet kot politično telo, kot vrh oblasti. Kajti eksplozija je pokazala, da so v Domplanu vsaj neobčutljivi za odgovornost in sočutje do ranjenih. Ali bo razkrila še kaj, počakajmo sodne mline.

Podjetje ima v rokah neverjetno bogastvo, ki ga je pridobilo na čuden način, ki pa je zdaj nesporen in dejstvo. S tem plinskim bogastvom pa la ni prodobilo tega, da bi v času po eksploziji znalo vsem nam sporočiti, da ravnajo s plinom ustrezno. Nesreče se dogajajo povsod, a ravnanja ob njih prej ali slej pokažejo na ljudi in njihove reakcije.