Kranjske zelenice nas stanejo letno okoli 350 jurjev kot je odločil bivši župan Trilar, katerega početje je plod policijske preiskave. In ob tem naravnost grozljivo visokem strošku ni bilo do zdaj nekaj evrov za kranjski botanični vrt, za košček zelenja. Pa saj ni verjetno niti prosil nihče za to, a je čas za spremembo!

Kranjski zeleni biser je tik ob lepo urejenem Prešernovem gaju in ob še letos odprti novi osnovni šoli oziroma prenovljeni nekdanji. Do zdaj ga je z ljubeznijo in vrtnarskim orodjem urejal gospod Franc, ki se bliža devetim križem (pa še kdo mu je pomagal). Hortikulturno društvo vej bilo staro 100 let. Pa se v Kranju do zda ni našel nihče, ki bi zmogel urediti botanični biserček v ponos Kranja in točko kamor bi ljudje radi prišli. Velika večina jih namreč sploh ne ve, da vrt imamo....

Društva so hvalevredna, a živahna kot je pač živahno vodstvo, članstvo. Botanični vrt pa je presegel ta okvir in ne more biti odvisen od prostovoljcev. Potrebuje skrbno roko vrtnarjev, skrbnikov. Če pomislimo, kdo vse se je mastil in se še masti z našim denarjem za zelenice, je to le malenkost.

Zopet si drznemo zapisati: oblast nekega mesta je tako urejena, dobra, učinkovita kot so urejeni taki deli mesta kot je oaza zelenja pri Prešernovem gaju. In če pomislimo, da blizu stanuje tudi naš župan, smo že povedali vse.

Zdaj čakamo samo še spremembo, ki jo pričakuje sleherna rastlina tega prelepega vrta. A to spremembo morajo narediti ljudje, ki imajo radi Kranj.