Cum grano salis. Z zrnom soli = zdrave pameti. To je nekaj kar država pogreša, državljani pa najbolj cenimo. Po neuradnih podatkih je 6 /šest/ predstavnikov države zasačilo "zločince" sredi Kranja in treniralo strogost in dokazalo, da je red v tej občini/mestu/državi doma.

Jedli so rogljiček, ga žvečili brez mask, kršili odlok, ukrepe ipd. Ko opozicija tuli, da imamo policijsko državo, je to politika. Lahko jim verjameš ali pa ne. Dokler se to ne pokaže kakorkoli v praksi in mlada družina pač doživi državo reda, predpisov.

Opala: kaj ministrov sprehodi brez mask pa predsednik države je bil zraven? Kaj pa ministrov kršitve izolacije? Kaj pa vsi drugi pomembni in glavni (da o točenju bencina brez maske šefa NIJZ ne pišemo, je res banalno...) odločevalci in njihov zgled mladi družini iz Kranja?

Sam sodim med tiste, ki se držimo predpisov čim bolj. Ne vedno, priznam. A imam osebne razloge za to in državne ukrepe. A danes me ima, da bi odvrgel masko pred noge vsej tej neživljenjski množici neživljenjskih ljudi, ki "samo izvajajo predpise" brez trohice zdrave pameti. DODAJAM SAMO ENO: SLIKO BO DOPOLNILA URADNA INAČICA DOGODKA, TUDI TO JE TREBA UPOŠTEVATI. Tisto kar predstavlja posnetek, je grozljiv dokaz, kako enaki smo pred zakoni, ki jih predlaga in izvaja ta vlada, ta oblast. Vseeno mi je, kakšne barve je, toda: med tem, ko vsi vidimo kršitelje s kravatami, ki se potem opravičujejo in ne plačajo niti centa za kršitve, mlado družino stane rogljiček 800 evrov.

Nisem član nobene stranke, a moram zapisati jasno in se pod to podpisati: kdor na tak način dela za narod in kdor na tak način izvaja svolo oblast, je škodljiv za ta narod in demokracijo. Ne gre za spodbujanje kršiteljev, gre za to, da smo nekdaj rekli, da imamo "ljudsko oblast", še prej, da je "vsaka oblast od boga" in danes? DANES IMAMO PROIZVOD NAŠIH LISTIČEV V VOLILNIH SKRINJICAH IN ROGLJIČEK SREDI KRANJA....IN POSLEDICE!

DOST MAMO!

Miran Šubic, ustavnovitelj in urednik Trme