Branko Grims /SDS/ je sejo o usodi Kranja "šprical", da je potem zvečer lahko rohnel čez politične nasprotnike! Alenka Bratušek/SAB/ na prošnjo za stališče o drobljenju Kranja niti odgovorila ni. Poslanka SMC Mateja Udovč iz Kranja pa na soočenje s kranjskimi mestnimi svetniki in svetnicami ni prišla, ker je niso povabili. Kdo pa? Tisti, ki so prišli, so jasno s soglasno zavrnitvijo njene pobude, povedali vse. Župan Rakovec je glasno in jasno opozoril, da poslanke sploh ni na seji. Če je ni povabila njena politična partnerica Barbara Gunčar, je to še ena šlamparija zgodbe o "občini Gunčar&Udovč"!

Če trije kranjski poslanci (od treh...) manjkajo na seji kjer se vendarle odloča o njihovih volivcih, o njihovi občini, o njihovi prihodnosti, je to grozljivo pomanjkanje občutka za politično realnost "pravega trenutka"! Zame so jasno in glasno (z odsotnostjo) povedali, da so stolčki v Ljubljani in da se tam delijo lepe plače za poslanske dosežke....

Kdo jih je poslal tja ? Mi. (sebe neskromno odštejem iz te množice volivcev) Koga naj bi tam predvsem zastopali? Nas. (sam sem nad tem zdavnaj dvignil roke) Koga bodo kmalu nagovarjali, da bi še bili odostni ob odločilnih trenutkih? Vse nas. (mene neuspešno, že zdaj povem)

Poslanki in poslanec iz Kranja: hvala za jasno predstavljene prednostne naloge vaše politike. Kranja očitno ni med njimi. Ali pa je v ospredju le takrat, ko znova hočete odločati (tudi) o nas. Branko Grims je za povrh še mestni svetnik! Je bila odločitev o naši, mestni, občinski in posamični prihodnosti morda politična? Naj vpraša svoje svetnike (Bojan Homan je tudi stisnil rep med noge), ki so ploskali skupnim odločitvam! Ne zaradi političnega preživetja, zaradi odločitve o tem, kaj je prav in kaj narobe.

Alenka Bratušek - Kranjčanka? Mateja Udovč - Kranjčanka? Branko Grims - Kranjčan? V besedah morda, z dejanjem, ki ga je bilo pač potrebno storiti pa - ne. Ko so dali na tehtnico interese, je naš - kranjski - tehta tako malo, da jih na sejo ni bilo. To je vsa resnica.

Če za otroke pisatelj Miško Kranjec sprašuje, čigavi so, v Kranju za poslance vemo - čigavi niso!