Poslanstvo očeta Branka do njegovih otrok je njegova stvar. Ko jih - metaforično - uporabi za dnevno politiko, je to pač mnenje s katerim se strinjaš ali ne. Ko je njegovo (sicer javno fotografiranje) z otroki in soprogo zlorabila Mladina za zavržno primerjavo z Goebellsom in nacistično državo, sem bil proti. Javno. Tega se ne počne in taka odločitev je bila logična tudi na sodišču. Vse ima meje.

Zdaj isti politik zlorablja družino in otroke za širjenje svoje ideologije ali nasprotovanje kaki drugi, ki njemu ni všeč. Ni povsem enako povsem konkretno družino na nedovoljen način vlačiti v gnojnico politike, a tudi tale zapis dokazuje, da naš poslanec in Kranjčan in oče otrok pograbi priložnost in pri tem "žrtvuje" tudi svoj zgodovinski spomin.

Verjamemo, da je za Branka umestno napadati ta ali oni pojem, ravnanje, ideologijo ipd. V temle "učenju" (svojih ali vseh?) otrok pa je sam prestopil tisto mejo, ki jo je na sodišču v svojem primeru potegnil dokaj jasno.

Kaj razlaga svojim otrokom, je njegova stvar, kajne? Ampak če posploši to svoje videnje na "poslanstvo očeta", si dovolimo - zgražanje. Tako preprosto, človeško in prav nič politično. Oziroma si dovolimo samo en zaključek (splošen ali pa ne): Ubogi otroci.