Bil 10 dni na Japonskem. Trava je poganjala. Skočil za 2 dni v Grčijo. Travca je rasla. Švignil na hokej v Italijo, ker je predsednik hokejistov. Trava je zrasla. Preveč? Ne, ravno prav: ker je vse pod nadzorom in v najlepšem redu in "raste trava zelena" kot smo brundali nekoč.

Grdo je tole s parki, ki so sami sebi (in županu) namen. Grdo je z vzdrževanjem, ki bo zagotovo prispevalo strokovno oceno, da travo pokosijo...no, bodo že vedeli. Grdo je z odnosom do občank in občanov, če jim ne dovoliš komentirati - a bi moral. Ne žaliti, da se razumemo: za komentiranje gre. Mi pa dobimo dnevno osnove za zgodbe iz Kranja danes. Ko gre nekam 5xpo5000 evrov, vprašamo. Zato, ker so naveze in povezave tako očitne, da spregleda lahko vsak.

A parki so samo sinonim oblasti tistega župana, ki ni učinkovit. Ki ne zmore pognati uprave v tek, da o njenem direktorju ne pišemo. Enostavno je grdo, da na občini ne morem vzeti kartice, ki mi pripada, če ne želim podpisati o svoji politični izpostavljenosti. Za to dejstvo ni opravičila, za laž o tem, da je občina zavezana k temu pa je odgovor samo eden: bedno se je skrivati pred tistimi, ki so te izvolili.

A še enkrat ponavljamo: mi nismo del nobene kampanje zoper nikogar in za nikogar. Mi nikogar ne rušimo, ker so naše objave polne podatkov, dejstev, dokumentov. Proti nam je ves sistem, ki ga - paradoks gor ali dol - plačujemo. Žal se je izkazal "golobov sindrom" tudi v Kranju. Župan neprestano potuje, (pre)visoke trave pred lastnim nosom pa ne vidi. Pošilja ljudi v "kadrovsko grobnico" v klet, a slaba luč pade na vso upravo, ki ima ogromno pridnih, profesionalnih členov. Prva dva človeka "tolčeta viski" med službenim časom v bližnjem lokalu - to je uprava MOK in njen vrh in njih ugled in sloves?

Parkomanija v Kranju ni od včeraj. Ima korenine iz izvor v eni lastnosti. o kateri smo že pisali: narcisoidnosti oblastnikov, ki hočejo videti svojo najlepšo podobo vedno in povsod. Če ne jo pač skušajo narediti. Žal je pa tuTrma na drugi strani ogledala. Nismo sami, nas je večina. Koliko?

Znano bo 2026. Ko bomo "golobov sindrom" v Kranju preizkušali na volitvah. Nič ne napovedujemo, a do takrat je zelo malo časa. Če pomislite, da en most popravljajo - recei in piši - 16 mesecev. In to tako, da najmanj tretjino časa nič ne delajo.

Parke pa znajo delati. Kaj pa pokositi?

Miran Šubic, Kranjčan, ki sprašuje.