Uvod: ko sem leta 2019 (končno, so rekli mnogi) odšel z Dnevnika, me je kot samostojnega podjetnika zaposlil kranjski župan Matjaž Rakovec. Za svoje delo sem prejel malo manj kot 20 000 evrov bruto kar je malo pod tisto mejo, ko je potreben razpis. Zadevo je (po pogromu stranke Več za Kranj name) pregledala revizija, obravnaval mestni svet in nihče ni našel nič spornega. Kaj sem delal za dvajset jurjev? Vse to pa je znano naročniku in ker gre za kak projekt ali zamisel, ki jo bom (morda) ponudil še komu, lahko zapišem: vsak cent sem si zaslužil (če bi bil še v službi pri Dnevniku, bi delodajalca stal več v bruto znesku). To zapišem, ker sem vse svoje aktivnosti z MO Kranj prekinil 31.1.2020 (en mesec sem glede na vse delal v bistvu gratis, ker stvari ni bilo mogoče "odrezati" na točno določen dan) in ostal v odličnih odnosih z naročnikom in če me bo kdaj povabil, bom zagotovo razmislil o novem sodelovanju.

Jedro: ves čas pišem Trmo. Od 2011, že skoraj 10 let. To je medij, ki mu pri nas ni para - trdim odgovorno. Preprosto zato, ker je nastal in še nastaja neodvisno od plačnikov, naročnikov ipd. Ker jih ni. Med tem pa zlasti kranjska politika išče odgovor: kako pa zdaj Rakovec Šubica plačuje?! Kje naokrog teče denar v novinarjev žep? Gospe in gospodje, izvolite: preverite vse,pošljite celo Barbaro Gunčar name in na Trmo, kot se reče. Boštjan Trilar si je že polomil zobe na insinuacijah, obtožbah, namigih. Torej: gremo!

Zaključek: ponosen sem, da danes Barbara Gunčar kot političarka zahteva preverjanje Trme. Žalosten pa sem, ker me meša v kampanjo o novi občini. Kot prepričan in zaveden Kranjčan sporočam kar sem že napisal velikokrat: JAZ SEM ZA ENOTEN KRANJ, ZA KRANJ TAK KOT JE! Tako kot ona dela vse, da bi naš Kranj razbila. Pa bomo videli, ker tako ali drugače bo odločitev znana.

Ker rad pišem v rubriko Vrnitev v mestece Peyton (slovita serija v času črno bele tv o malem mestecu), se zavedam, kakšno radost bi povzročil "corpus delicti" o tem, da me nekdo plačuje, da karkoli napišem na Trmi! Zato tudi razumem, da marsikomu ni mogoče doumeti, da nekdo nekaj počne, ker hoče, zmore in zna. Da znam priča 14 000 000 klikov na Trmo. Razbijalka občine namesto, da bi se odrekla sejinini pobaše tistih nekaj evrov kot je pobasala 50 jurjev od podjetja, ki je v solastništvu vseh nas. Kdo torej koga plačuje? Nesporno jaz gospo Barbaro. Do volitev, upam.

Zatorej: kdor hoče, kogar zanima, kdor nima miru in spanja = pošljite mu vse papirje!