Ko so sedli v klopi poslanke in poslanci, je bilo bolj ali manj vse jasno: Kranj želijo razbiti v SDS, SMC in zdaj tudi v NSi. Seveda je treba dodati še kakšne proste strelce, ampak to je to. Ponovno in še enkrat: nova občina teh strank (dali so podporo za referendum o odcepitvi) je legitimna izbira. Ali je legalna, bomo pa še videli, ker bo z nastankom morebitne nove treba pogledati, kako je s pravicami ipd. naše, stare.

Kako se danes počuti Irena Dolenc (NSi), ne vemo. V Ljubljani ji je lastna stranka prilepila zaušnico iz načelnosti. Kako se danes počuti Branko Grims (SDS), ne vemo. Vemo pa, da je dvakrat stisnil rep med noge, ko bi moral samo povedati, za kakšen Kranj je. Njemu naj zaupam odločanje o državi, ko še o lastni občini nima stališča in beži pred odločitvami?

Prvo dejanje je nakazalo, da nova občina nima "široke podpore", a slednja je rodila "izdajalske manevre" in poslala v Kranj sporočilo: vi se tam nekaj napenjate, mi pa odločamo. Nas ste izvolili v parlament, da vam lahko neki Robert Polnar (ušel iz lastne stranke...) soli pamet in odloča, kako boste živeli. Je bil kdaj v Kranju?

Padle so tudi maske civilne iniciative: dejansko šteje pet ljudi. In seveda vse, ki pri tem izza hrbta pomagajo. In želijo razbiti Kranj, ne upajo pa se odkriti javnosti! Odvetnik, kaka finančnica ipd. - dejansko ni pomembno. Nikdar niso upali in ne upajo pokazati famozne "ankete", še manj razkriti vsaj približno število podpornikov.

Bitka za Kranj 2021 se je šele začela. Ne vemo, kako dolga bo. Enkrat bo končana in prepričan sem, da nove občine po zamisli Barbare Gunčar ne bo. Če pa bo: lepo se imejte, kot se reče. Kampanja za Kranj se je začela včeraj in bo dobljena v kranjskem mestnem svetu. Ne v Ljubljani, ker tu živimo tisti, ki nam je Kranj dom. Je to dom gospe Udovčeve iz Bitenj, ki je zato, da Kranj razbijemo? Je to dom Branka Grimsa, ki je kskrivač pred samim seboj?

Volitve naj dajo odgovor. Vsako odločitev je treba spoštovati, a še prej premisliti o tistih, ki izdajajo Kranj kot je. Moja kampanja se začenja danes: za Kranj in vse nas!