Številke so osupljive: Domplan/Investa obvladujeta omrežje, dolgo skoraj 300 kilometrov in ogrevata ogromno stanovanj, poslovnih prostorov ipd. Obenem vzdržuje Domplan okoli 10 000 stanovanj v Kranju in širše.

Med tem so odstrelili dolgoletno prvo damo, direktorico Investe&Domplana. Drugod bi - na primer - mediji raziskovali in preiskovali. Zlizani medijski potrčkoti pač ne: ker podjetje daje tudi oglase, kajne? Pa se ga ne omenja, kajne? Padle direktorice in vzrokov za njeno strmoglavljenje tudi ne, kajne?

Ko bo in kadar bo in če bo prišel novi lastnik in pomahal z lastniškimi deleži, ki jih je ali jih še bo odkupil, bomo hitro dojeli, za kaj gre. Iz Ljubljane in širše znani nepremičninski in finančni mogotec pač ne kupuje podjetja v Kranju za svoj konjiček ampak za - dobiček. Prav in legitimno: kapitalizem je tu, uživajmo ga!

Molk medijev in pritlehnost politike, ki mirno spremlja dogajanje, je razumljiv: gre za zasebno podjetje v zasebni lasti. Ali pa - nerazumljiv? Jutri bodo posledice tega udarile vse po vrsti. Si predstavljate drastičen dvig cen, da si novi (morda) lastnik povrne na ta način tisoče evrov, ki jih zdaj hitro izplačuje vsem, ki želijo delnice prodati!? Kdo bo potem bil plat zvona?

Vera Zevnik je odšla, ker je (tako rečejo v podjetju) "izdala samo sebe": videla je korist, da proda svoj delež in pozabila, da je pomembna solastnica, ki je do zdaj zagovarjala monolitnost zaposlenih = solastnikov....In tega ji niso odpustili. Rada se je skrivala pred javnostjo (eksplozija plina), a pred sodelavci seni mogla skriti.

Številke o tem, kako posluje Domplan bodo kmalu znane. Tudi to bo pomemben podatek. Revolucija žre lastne otroke, so vedno rekli zgodovinarji. Zdaj je razmerje sil v Domplanu urejeno na novo. A kupec ne bo odnehal, to je jasno.