Bomo ugotovili, koliko je plačal predsednik vlade za svoj dopust v državni vili lani in letos? Ali bomo zvedeli, kdo je plačal, če ni plačal on? Bomo prišli do dna zgodbi o najemu po polni ceni ali ceni s popustom? Bomo sploh zvedeli, ali je bil račun izstavljen in kakšen? Se bo razjasnilo, ali je bil dejanski najemnik Janez Janša ali kdo drug od njegove družine? Nam bo jasno, koliko je JGZ Brdo zaračunal dodatne storitve? Se nam zdi smotrno, da bi premier neke države plačal tri svoje mesečne plače za teden dni dopusta svoji širši družini?

Se bomo kdaj prepričali o tem, da Janez Janša dela kar govori? Bomo dojeli, da čisti računi veljajo kot nekaj nujnega za vse politike, ki so plačani z našim denarjem? Je Janezu Janši znano, da vse življenje prejema plačo od nas, državljanov, ker so njegove izkušnje v kaki drugi službi dobesedno nikakršne? Se bo premier enkrat v življenju izkazal in ukazal, da se računi objavijo in pri tem seveda skrijejo vsi osebni podatki, ki jih je treba skriti za vsakega državljana?

Je Janez Janše dopust v državni vili povezal s tem, da muto morda pripada, ker pač dela več kot mnogi med nami? Je morda začutil, da si lahko prviošči malce drugačen cenik storitev kot pa vsi drugi najemniki vile ob Blejskem jezeru? Je sploh dojel, da mu strežejo ljudje, ki so v državni službi ali najeti od države ali ...in jih plačamo mi?

Se spomnite pogroma nad ministrico, ki je lepo zgledala in grdo lagala? Vam seže spomin nazaj, ko je en poslanec odšel iz parlamenta, ker ni plačal sendviča? In na koncu: (skoraj) vsem nam se je zgodil ali se bo zgodil zdrs. Tak človeški. Napaka zaradi katere nas je potem sram. Ali celo gor plačamo s kaznijo, tudi hudo. Pa ljudje znamo to sprejeti in tudi drugim odpustiti.

Nemogoče pa je odpustiti sum nepoštenja takim, ki vse življenje kažejo s prstom na druge. Torej Janezu.