Če danes klikate po slovenskih spletnih straneh, ste lahko dokončno prepričani o tem, kako podkupljena ali pristranska ali plačana ali neobjektivna je medijska scena. Zanimivo: ko je Janšev potrčko Peter Jančič prevzel državni portal Siol, je bilo jasno, kaj se bo zgodilo in o včerajšnjih protestih 3500 (podatek policije) kolesarjev tam ne poročajo....enako ne na Požareportu, ki naj bi bil "branik resnice" in dnevno ruši tega ali onega. Pa seveda Nova24ur in podobni enako nastrojeni mediji ravnajo - enako. Pa ne, da bi zdaj hvalili tiste, ki o protestu sredi Ljubljane in pred parlamentom poročajo. Mi na misel ne pride, ker je to - novinarska dolžnost. Seveda pa je jasno, da večjega medijskega razdora kot ga imamo zdaj, že dolgo ni bilo.... Da se razumemo: kaj počno zasebni portali in njih lastniki, je njihova stvar - RTV Slovenijo in Siol (v lasti državnega Telekoma) pa plačujem tudi jaz.

Kranj je eš enkrat več pokazal in dokazal, kakšni smo. Smo - ne so! Ne zmoremo energije, ki bi sprostila izraze (lahko tudi podpore vladi, Počivalšku, Kacinu - zakaj ne, je legitimno...) ljudske volje. In pri tem kot starejši človek resnično ne razumem mladine, ki se v našem mestu kljub tisočem mladih- ne odzove. Še enkrat več se je pokazalo, kako udobno je pljuvati vse in vsakogar na spletu pod skritim imenom, geslom....Kako fino je svinjati po ljudeh skrito in prikrito in celo poskušati na tak način škodovati!

Trma ne bo nikdar forum kjer se boš skril in pljuval. Smo javni medij, delujemo javno, pišemo javno o (največ) javnih zadevah. To je naš pogled na novinarstvo. Vprašamo tiste, od katerih pričakujemo odgovore, objavljamo podpisana mnenja, kritike, pohvale. In tu smo najbolj razočarani: anonimne obtožbe in pljuvanja so bolj prisotne oblike od stališč, podpisanih in čvrstih, ker za njimi stojijo ljudje.

Strahopetci se skrivajo za anonimke, (tudi naročeno in plačano) pljuvajo po forumih - Trma pa se je in se in se bo zavzemala za to, da ljudje javno pišemo, spregovorimo, izražamo svoja mnenja. Nas ne motijo pohvale prejšnji ali sedanji vladi (državni in kranjski), še manj kritike. Nikdar pa ne bomo ne na eno, ne na drugo pristali v slogu anonimnih pljunkov komurkoli.

Kdor si upa, naj nam piše. MI SE UPAMO PODPISATI.