Ugledni Kranjčani in Kranjčanka tvorijo vodstvo kluba, ki skriva pomembne finančne podatke o dolgovih, ki presegajo polovico letnega proračuna. Beno Fekonja kot predsednik in odgovoren za delo uprave se požvižga na zahteve predsednika nadzronega odbora, da naj kandidatom omogoči kolikor toliko enakopravno sodelovanje čeprav je povsem jasno, kakšen je scenarij...

Ko prilepiš klofuto človeku kot je Marjan Podgoršek in obenem skušaš izkoristiti politično pomoč pri kom drugem, si dokazal sposobnost vodenja. Prav za to pa gre: spoštujem vsakogar, ki se danes želi ukvarjati z društvi, klubi - a ne spoštujem takih, ki s svojo plačo zajedajo proračun kluba. Spoštujem doseženo pri vsakomur, a seveda ne spoštujem "načela krdela" kjer vsi ostali morajo iz kluba, ki ga vodita predsednik, ki so ga odslovili kot direktorja in je v politiki nekoč goljufal, da je bil mestni svetnik in športni direktor, ki je s svojim ravnanjem dokazal, da ni kos širini vloge, ki si jo je prisvojil.

Propad kluba ni izpad v nižjo ligo, sam sem jih doživljal in bil kriv zanje. Propad kluba je, ko v klubu tebi za hrbtom nastajajo zgodbe, ki so tragične. Propad kluba je, ko ne zmoreš dovolj poguma priznati posledic vodenja, upravljanja. Resnično se vprašam, kakšna je vloga ljudi, ki Benu Fekonji verjamejo in mu sledijo. Pa saj gre za ugledne ljudi iz (večinoma) poslovnega sveta? Da ponižaš človeka kot je Marjan Podgoršek pa je že višja stopnja arogance.

Navijači bodo še naprej (z zastonj vstopnicami) navijali za Triglav in sam bom med njimi. Ker imam eno mesto, ker imam en klub, eno moštvo. Sem pa ponosen, da nisem ob vsem tem ostal tiho, da se upam izpostaviti. Kot direktor kluba sem doživljal konstantno kritiko, ki me je spodbujala k delu. Potem so prišli rezultati. Iskreno upam, da scenarij obstanka v ligi ima podlago na igrišču, a propad kluba kot ustanove se nadaljuje, v to sem prepričan. Odgovornost ima imena in priimke. Kdor misli, da njegova vloga ne bo prej ali slej prišla na dan, se moti.

Milijon evrov naložbe (posredno) v nogomet in Triglav je milijon razlogov, da luči posvetijo dovolj močno, da osvetlijo, kaj se s klubom dogaja. Če je vse v redu in dobro, zakaj to skrivajo!?