Človek tedna: Branko Grims. Manjkal na seji odbora, ki ga vodi v parlamentu. Že prej manjkal na seji kranjskega mestnega sveta kjer vodi največjo skupino. SDS je na strani razbijanja Kranja v Ljubljani, v Kranju pa so njihovi svetniki proti. Kdo bi razumel? Grimsa je mogoče razumeti: bori se za nov poslanski mandat in politično preživetje. Zato o Kranju ne pisne nič kar pa ni bil problem - na primer - pri ameriških volitvah. Je res v stranki v nemilosti zaradi tega, ker neprestano draži druge? Ni pomembno in nas ne zanima: Branko Grims je v nekaj tednih zapravil politično kariero, ker je pozabil, od kod je in kdo je.

Dogodek tedna: seja odbora za notranjo politiko kjer so z 9 proti 8 glasovom podprli nadaljno pot odločanja o novi občini. Nič presenetljivega, če...če ne bi to odbor izglasoval s pomočjo glasov NSi. Toninova druščina najprej ni dala podpisa za pobudo SMC/Mateje Udovč, nato so v Kranju podprli enotno občino, nato pa vse skupaj "izdali" v Ljubljani. Da ne bo pomote: o nas so odločali ljudje, ki s Kranjem nimajo nobene zveze...so pa demokratično izvoljeni poslanci!

Predmet tedna: kos asfalta v Bitnjah, ki nazorno kaže "nadzor" nad gradnjo vrtca - pa čeprav v eni sami podrobnosti. Ko nekdo v tujem jeziku pobarva asfalt pred dva milijona vredno našo naložbo, je najprej zabavno. Potem pa to tam ostane teden dni in več in imamo "rezervisano" aferico o tem, ali je slovenski jezik uraden jezik tudi v Bitnjah? Pa je šlo - verjamemo - samo za spodrsljaj tistih, ki nam gradijo ceste, vrtce ipd. in brez katerih bi se vse to verjetno ustavilo! Kar pa ne opravičuje napisa pred vhodom...in dejstva, da je hudič vedno v podrobnostih...