Matjaža Berčona smo na Trmi prvi "obravnavali". Pomislite: direktor ima na delovnem mestu velikokrat s sabo psa. Ja, psa. In smo zapisali, da naj Komunala (ne) bo - na psu! Pa je bila. Malo pred Berčonom in na svoj način. Posel z vodomernimi jaški je klic za sestanek lastnikov Komunale in prevetritev tega kar se je dogajalo dve leti. Ko smo plačevali vodomerne jaške posredniku in ne izdelovalcu. Seveda: Trma ne piše in še manj trdi, da je s tem bilo kaj narobe, samo podatke ponujamo in ti so zgovorni. Zato nas lahko podražitev vode dodatno jezi: nekaj je objektivno dejstvo, da smo in še plačujemo relativno poceni vodo iz pipe, drugo pa dejstvo, da je vodomerni jašek bil v zlati jami tistih, ki so jih naročili....plačali smo jih mi!

Kako je mogoče, da podjetje tako rekoč brez zaposlenih, dobavi za pol milijona izdelkov po ceni, ki ob hitrem preverjanju odstopa od drugih na trgu navzgor za - recimo - tretjino ali vsaj četrtino? Kdo je spravil v žep razliko in zakaj je kranjska Komunala izbralatakega ponudnika!? TRMA PRIDOBIVA ODGOVORE!!! Za zdaj je jasno samo nekaj: za tako sosledje zanimivih dejstev smo zvedeli potem, ko je prejšnji direktor odšel. Kdo ga je "požegnal" verjetno veste: prejšnja kranjska oblast in celo direktorica mestne uprave je za nekaj časa našla službo na Komunali, ko je bilo konec "trilerizmov".

Če se je slovenska javnost križala ob poslih z žilnimi opornicami, je posel s kranjskimi vodomernimi jaški naša stvarnost. Zato bomo zgodbi sledili naprej in nekaj dejstev še preverjamo in se čudimo....Zagotovo pa je res tudi nekaj drugega: biznis z jaški je ogledalo tega, da je Komunala (bila?) napajalnik mnogih. Mi pa s položnicami to plačujemo.

Berite Trmo. Ne zato, ker smo mi brez napak in ponujamo absolutno resnico. Kje pa: "krvavi smo pod kožo" kot vsi. Toda tisto kar ponudimo, ima potrditev v tisočih bralcev, ki nam sledijo in nas berejo. Komunalna zgodba pa je po skromni oceni ena najbolj sočnih....