Vrtec v Bitnjah/Bitnju je končno dejstvo. Kar je še pomembno: za nižjo ceno od prejšnjih "najugodnejših". Brez vmešavanja "zainteresiranih politikov"! Vsaj taka so dejstva danes, ko Trma ekskluzivno potrjujejo svojo najavo gradnje, ki smo jo dolga leta čakali.

Prejšnja Trilarjeva oblast ni držala križem rok, a okoliščine njenih projektov so bile na moč podobne: vedno znova je osupnil način gradnja, vedno znova je osupnila cena. In na koncu je ostal priokus po meglenem ozadju odločitev in telovadnica v Stražišču kot spomenik slabe "politične naložbe" kjer so krajani še danes jezni na zapravljeno priložnost. Ničesar niso dokončali, zato pa nova oblast gradi ceneje.

Ne dajemo roke v ogenj za nikogar, a nov vrtec v Bitnju daje slutnjo, da se stvari v Kranju premikajo. Tudi po zaslugi sodelovanja z državo naj bi nastal državni športni center za kolektivne športe na Brdu. A projekti take vrste ne nastanejo čez noč, zato pa toliko bolj čakamo premik v Hrastju, ki tudi lahko osupne marsikoga. Kranj namreč lahko dobi nekaj kar čaka desetletja in to še nadgradi.

Razpolagamo s podatki, kako vidni ljudje prešnje oblasti lobirajo in ponujajo svoje "podjetniške rešitve" po Kranju in širše. Razumemo: vsak mora (pre)živeti. Odkar so proč od občinskih jasli pač iščejo poti do vlagateljev in ponujajo "ugodbe posle". Zase, jasno. Nič narobe, vsak bi rad zaslužil.

Vrtec Biba je naložba v prihodnost kjer pa lahko še kaj prihranimo glede na napovedi. Lepo darilo in spodbuda v času, ko dnevno sprejemamo slabe novice. Kranj se je premaknil z mrtve točke. Vsak otrok več v vrtcu je zmaga za vse nas.