Malo v Colorado Springs, malo v Fukui k pobratimom (sedanjim in bodočim) Kranja! Naš župan na bolj eksotična daljša potovanja vedno vzame soprogo, ki kajpak stroške plača sama. Na Japonsko so rajžali za deset dni, ker se bomo tudi z njimi pobratili. Lepo: svet je naše stroške župan že dobro obredel - učinke pa verjetno vidite vsak dan tudi vsi naši bralci in bralke! A obstajajo zelo zanimivi kraji kar tukaj doma, nekaj minut vožnje od občine. Eden takih je Zabukovje, ki nima vodovoda. Ima pa obljube o njem. No, mi smo tam bili lani...Kdaj pa je bil župan in seveda ostali politiki, ki se spomnijo Zabukovja, ko prihajajo volitve?

V istem Kranju kjer župan plačuje, da mediji poročajo o njegovem uspešnem obisku Japonske, smo mi žrtev onemogočanja novinarskega dela - a znamo priti v Zabukovje in še kam. In včeraj smo zabeležili 14 000 klikov na Trma.si, tako mimogrede.

Vse to mi plačamo, vodovoda v Zabukovje pa - ne. Ker ga nihče ne gradi. Pač pa so nad nami navdušeni v mestu Fukui, tam pod Joštom pa malo manj...

Miran Šubic, ki mi je v nedeljo znanec pristopil in stisnil roko: "Vztrajaj, berem vsak dan!" Bom.