Golobje (tudi) serjejo. Drek pa smrdi. Vsak. Ključno pa je, če ga polivaš s kolonjsko vodo in ljudem trdiš, da - diši. To se nam dogaja te dni. Na hrbtu nekega politika, ki je pravnomočno obtožen (a nič kriv dokler ne odloči sodišče), se lomi verodostojnost neke politike, neke stranke...

Gibanje Svoboda je v Kranju stranka, ki je ni - a ima politke, političarke. In so se prijatelji, partnerji, sodelavci odločili, da bodo stopili skupaj in Igorju Velovu navkljub bremenu obtožnice, ki je pravnomočna in se je sojenje dejansko začelo s predobravnavnim narokom omogočili še naprej mlaskanje iz korita, ki se mu reče državni svet.

Nič narobe, zdaj zmaga ena, zdaj druga stranka. Gibanje Svoboda je po zmagi na državnih volitvah pred tem, da se na lokalnih umesti v vseh dvesto in nekaj občin. V Kranju so to poskusili s potuhnjenostjo, v Tržiču pa jim je to tudi uspelo. Pomislite: podpirajo politika, ki bo jutri njihov nasprotnik na volitvah v mestni svet in za župana!? Podpirajo politika, ki je vsaj sporen, dvomljiv v marsičem v svoji karieri. Maha s potrdilom o nekaznovanosti, da bo vsem jasno, kako brezmadežen je. Se spomnite polnega stanovanja Albancev kjer je (bil) najemodajalec Igor Velov? Se spomnite "omotice" pred nesrečo, ki ga je pognala čez prag državne agencije?Ni pomembno: vsi imamo grehe, kajne?

Ko v Tržiču dobi podporo Kranjčan, je to mogoče samo ob smradu iz golobnjaka. To je smrad po potuhnjenem in zakulisnem in politikantskem ravnanju. A smrad kot tudi dišave so del vsakdana, kajne? JE TOREJ ČUDNO, DA GIBANJE SVOBODA ŽE DVA DNI MOLČI OB TEHLE VPRAŠANJIH?

Kranjski Tržičan ali tržiški Kranjčan kandidira kjer hoče in pridobi podporo kot pač zmore. Problem je samo v tem, da nam laže(jo). Kandidatura, ki prinaša tudi evre, je namreč zakrita in prikrita in zvita: samo Trma.si nanjo opozarja. Robert Golob&Borut Sajovic&Sandra Gazinkovski&Andreja Kert&Nada Sredojević nam vbijajo v glavo, da politični drek diši, če je iz "golobnjaka". Žal je pri tem Igor Velov kot kranjski politik le še karikatura ali pa ilustracija stanja....ali - oprostite - sranja!

Miran Šubic, volivec