Moralni pridigarji so mi bili vedno ogabni: prevečkrat so namreč moralne vrednote imeli na ustih, ne pa v dejanjih. Zato bi sam najbolj trpel, če bi me kdo uvrstil med take pisune, ki sami počenjajo isto kar potem drugim z veseljem očitajo... (vsaka podobnost s Petrom Jančičem, Bojanom Požarjem, Primožem Cirmanom in drugimi silno uglednimi in cenjenimi kolegi je zgolj namerna)! Zato je seveda treba razumeti vidno predstavnico SDS, soprogo evroposlanca, direktorico tako nujnega študijskega centra in obenem še našo svetnico, da ob pozivanju na moralo izbere - evre. Ni nas malo, ki bi ravnali enako - ampak tega še ne vemo, ker tako hudih izbir nimamo.....Kajti paradoks je jasen: kar terja pravo (0zakonodaja), je naša vrla političarka, Kranjčanka - storila in vrnila. Kar pa terja morala (v podobi članov sveta zavoda), je druga pesem, ki ne predvideva evrov ampak neke vrednote, ki naj bi jih naša cenjena someščanka s tem pokazala. Da vrne vse, kar je preveč dobila v žep in ne samo tisto, za kar so jo ujeli s prstvi v marmeladi, pričakujejo njeni nadzorniki in ji žugajo z odstavitvijo. Članico najbolj zavedne in zgledne stranke da bi pozivali k moralnemu ravnanju? Kaj nimajo to vsi, z njeno poročno pričo vred, v genih in v krvi? In ali ne bodo tako dobesedno enako zase zatrdili vsi politiki vseh strank: moralne vrednote, etika....to jim je pisano na kožo (denarnic pri tem ni moralno omenjati)!

V mestnem svetu imamo politika, ki je "manjši kaliber" od direktorice, ki bo svoje (pravno...) evre branila zverinsko vztrajno. Mož, ki rad pridiga in uči vse druge in obenem kaže s prstom na pokvarjence okoli sebe, je nenadoma doma imel omaro. Tisto, ki smo mu jo (tudi mi, pokvarjenci) plačali z našim denarjem in naj bi bila v pisarni lokalnega politika, ne pa v domači hiši. Zopet drug lokalni politik (roko na srce: imel se je za mnogo "večji kaliber") pa je kupil drona. Zase? Ne, za volivce. Le denar je bil zopet naš in dron naj bi letel v interesu ljudi, volivcev in plačnikov igrače, ki je edinstven nakup v slovenski politiki...

Pa smo spet pri morali in etiki in načelih in pridiganju. Če mi vsi z zakoni in predpisi omogočamo neupravičene razlike pri plačah, če politikom kupujemo omare in drone, je vse jasno: dejansko smo krivi mi, ki tako radi "pribijamo" njih na pranger. Le zavedamo se ne, kaj vse jim omogočamo in kako. Torej?