Se ga spomnite, gromovnika? Kako je "pribijal" na malem ekranu, prej pa ga je "uzela magla" (prosto po Partljiču) s seje mestnega sveta v njegovem mestu, v njegovi volilni bazi? Znan je po tem, da ni nikdar tiho in se spozna na vse in vsem soli pamet - o ameriških volitvah, epidemiji, da o "komunajzarjih" ne pišemo.

Če bo v četrtek 4.11.2021 manjkal na seji odbora državnega zbora, ki ga vodi (kar napovedujemo), je to slovo Branka Grimsa od politike. Če ne od politike, od Kranj zagotovo. Ker je zdaj napočil čas, ko je treba na fronto, ne v kuhinjo lupi krompir in si potem pripenjati medalje (kot se dogaja takim, ki dajo rep med noge med bitko, po njej pa se trkajo po prsih).

Gre za načelnost (tako polni so jo v njegovi stranki, da o velikem vodji ne pišemo..), gre za vrednote (kako radi jih poudarjajo v njegovi stranki, da o velikem vodji ne pišemo). Upamo, da se motimo in Zvtorepec v politki ne bo postal STRAHOPETEC, ki ne upa o lastni občini, mestu jasno povedati svojega stališča. Ni edini tak: na drugi strani se skriva Alenka Bratušek, ki pa vendarle ne vodi izredno pomembnega odbora v parlamentu. Mateja Udovč se ne skriva, ker je pobudnica razbitja Kranja čeprav je tu doma, čeprav naj bi bila Kranjčanka.

Strahopetnost je lahko taktika, lahko je politika, lahko je značajska lastnost. Če torej trenutno najbolj vpliven politik iz Kranja ne zmore poguma, da bi pojasnil, ali je za ali proti razbijanju sedanje občine na dve - potem verjetno ne pričakuje od nikogar, da ga bo še volil. Ker je tako početje na moč podobno početju vseh tistih, ki so nekoč prisegli diktatorju in danes od nespornega vladarja ljudi kot je naš poslanec s Primskovega dobivajo častno stražo.

Če je morda pobeg s sej kjer se odloča o Kranju vedenje in taktika Zvitorepca, ki to počne - je za vse nas samo in zgolj strahopetnost človeka, ki je za Kranjčanke in Kranjčanke politično preteklost. Če seveda smo in bomo za to, da naj bi tisti, ki nas hočejo voditi, imeli vsaj malo ....! Če že manjka zdrave pameti.

Gospod Grims, na potezi ste!