Niti besedice o RTV in tistih, ki so ga in ga vodo krmarili levo in desno. Kaj me briga, to je izgubljena zgodba, ki sploh zgodba ni. Nekaj besed morda o nas. Ki smo to gledali in bomo gledali (sam sem omejen na kak dober film, kak (še preostal) športni dogodek in to je to). Mi smo sledili politiku,ki je hotel voljo ljudstva o ekranu. Kjer je šlo in bo šlo in gre zgolj za - botranjo politiko. Kdo dela otroške oddaje in kdo nam podaja umetnost in kulturo pač ne briga skoraj nikogar. Kdo pa stanuje v debelem črevesu tega ali onega politika, dta nekaj šteje. In smo kot raja, ki plačujemo vse to s prispevkom, šli na volitve. Pa je tisti, ki je želel, da povemo za kaj gre...dobil po smrčku kot s reče! Pa je bitko preselil na ustavno sodišče. Ne pozabimo: v tem času je sodnike in sodnice "uravnoteženo" predlagal največji narcis v zgodovini naše države, ki smo mu rekli tudi predsednik. Rezultat? Danes imamo dejansko od 9 le 5 tistih, ki so prevzeli od raje vloge odločevalcev. Ustavite ustavno sodišče, bi rekli zgodovinsko..Dva nista upala/zmogla glasovati, ker sta videla, da bosta v manjšini? Oni so torej tisti, ki tudi našo referendumsko voljo presojajo? Ali pa zbežijo v svoje politične luknje in od tam še naprej prodajajo pamet...

Med tem pa je ekran prazen. Oropan tistega kar naj bi bil. Je le prizorišče bitke kjer se leva roka tolče z desno roko. Kjer je vsak obraz na ekranu ožigosan. In vsakdo med njimi do bolečine kriči, da je on tisti, ki je žrtev, da je za depolitizacijo, da je ... Mi vse to spremljamo in buljimo v prazen ekran, ker na njem ni nič. Razen posiljenega boja za stolčke, pozicije ipd.

Neodvisnih novinarjev ni in objektivnih medijev ni. So približi temu in so oddaljene oblike. RTV SLO je ena najbolj oddaljenih oblik, izrojena do konca. Je posnetek stanja v narodu, ki to plačuje vsak mesec. Je najbolj vidna žrtev razdvojenosti med nami. Slednja se od nekdaj pojavlja, ko je na sceni politik, ki mu ne bo nikoli jasno, da za skrajneže slovenska raja ne bo glasovala, jim dala neomejene oblasti, ki si jo tako želijo.

Nekoč sem bil vsaj malo delček tega, dobro sem spoznal slovenski radio in televizijo. Zato lahko trdim na podlagi izkušenj: sprememba smeri ni sprememba vsebine. Levi ali desni ali kdorkoli so zlo za vse nas, ki plačujemo vsak mesec, da se oni koljejo med sabo in trdijo, da je to "v dobro gledlk in gledalcev". Seveda pa priznam, da rešitve ne poznam kot je nihče ne. Slišal pa sem neštetokrat: buuuuuuuum in vse na novo postaviti...In se zalotim, da se mi ta "rešitev" še najbolj dopade. Morda zato, ker ni izvedljiva.

Gledalec Miran Šubic, ki buljenja v prazen enkran ne mara in zato iščem tiste vsebine, ki so meni všeč in gledljive. Ne Pirkoviču in Možini in ne Štefančiču in Bergantu. Žal jih ni veliko....