Če mačku na rep stopiš, zacvili. Če Šubicu pa piše, dodajam sam. In vlečem vzporednice s stranko in svetniki in politiki, ki so me napadali (pa sedanjega župana zraven), ker sem delal nekaj kar znam in mi je to ponudil župan. Poročila o(b)stajajo, vse je jasno, vse je bilo jasno in - javno. Ni pa javno, kako se je kranjski vrtnar "vsedel v srce" ali morda denarnico tistim, ki so njegovo skoraj še enkrat dražjo ponudbo vzeli kot pravo in dobro za vse nas in zato plačali cca milijon in pol. Ne dvajset jurjev ampak 70x toliko in zdaj še 15x toliko....

Zato seveda sem ponosen, da sem za občino naredil kar sem. In bil plačan. In imam za vsakogar na vpogled storjeno, če bi le želel. Ne revizije, ne Trilarjeva etc. gonja politike ni našla nič spornega. Morda le malo foušije, to pa že. Ko so me napadali, je moral Gorenjski glas po sodbi razsodišča oglaševalske zbornice umakniti sporno objavo. To bitko sem dobil sam.

Nikdar nikomur ne odrekam javne presoje mojega javnega dela, še manj porabe javnega denarja, ki sem ga prejel. Ravno nasprotno: če bi vsi tako ravnali, bi verjetno manj zapravljali za res sumljive posle. Seveda pa je zdaj tole izpadlo, da tisti, ki požiga, kliče gasilce in tisti, ki krade vpije "držite tatu!" KAJTI TALE KAZEN ZA KRANJ JE 300 JURJEV VREDNA KLOFUTA BOŠTJANU TRILARJU IN NJEGOVEMU ŽUPANOVANJU, DA O BORISU VEHOVCU (KI SI ŠE UPA SEDETI V SVETNIŠKI KLOPI...) NE PIŠEM. SCENARIJ KJER JE VEM, ČE JE IN KAKO JE SODELOVAL GOSPOD ŠEF FLORE SPORT MATJAŽ KUMER, NAS BO DRAGO STAL OZIROMA NAS ŽE STANE. ZATO TUDI DANES NISEM TIHO!

Tisti, ki me je neuspešno blatil in pribijal na pranger, naj se vsaj opraviči vsem nam za svoje dejanje, ki je škoda za naš proračun, naše žepe. Ali pa bo politika zmogla tudi njega poklicati na odgovornost, bomo še zvedeli....Ko sem prvič zvedel, kaj so počeli glavni igralci v zgodbi urejanja zelenic, mi je zasmrdelo po korupciji in še čem....Zato sem napisal vse. Danes sem ponosen na to.

Miran Šubic, novinar, ki ne poklekne tako hitro niti, ko se me loti politika.....