Štajerci so blaženi: gorenjski nogometaš jih je osrečeval in naj bi jih osrečeval! On je njihov (vsaj nogometni) idol. Mi? Kranj? Idol? Problem so že ideali, kaj šele idoli. Pa se jih ne da vzrediti, kje pa. Morajo biti rezultat časa, okoliščin...nikakor pa ne "ukaza". Idole ljudje sprejmemo ali pa jih prezremo, če nam bi jih hoteli vsiliti, nam jih ponuditi na pladnju...

Kaj bi dali, da bi bil naš idol Žiga Jelar v našem, slovenskem, kranjskem športu! Da bi skakal čim dlje in še kakšno vižo zapel, množici je hitro dovolj. Kaj bi dali, da bi imeli nove plavalce Petriče, ker sta bila brata zvezdi mnogo večje države! Pa še večno nasmejani košarkar Milič in...kje smo, kje so, kaj delamo, kaj delajo - kdo ve?

Kranj v politiki in gospodarstvu caplja v ozadju, zato zmagovalnega župana pridejo pozdravit ljudje, ki nimajo s Kranjem nič in mu zaželijo zmago na volitvah!? No, saj so bili znani ljudje iz Kranja tudi, ampak: po zlomu projekta "gorenjsko' kranjskega trojčka" je elita "biznismenov" vsaj slabše vidna in zaznavna. In kultura? V Prešernovem mestu? Že zapisano: edinega, ki je preskočil okvirje - ne zaznavamo pa je prišel do filmske meke tam čez lužo!?

Tragika je tudi v promociji, predstavitvi, uveljavitvi. Kranj nima v proračunu postavke, ki bi jo moralo imeti tako veliko mesto. Za promocijo mesta je nekdo zaslužen, ker stori nekaj takega, da svet to opazi. In se še spomnimo nekdanje zamisli, da bi slavni skakalec nosil ime Kranja na smučeh...že takrat ni šlo!

Enormen je odliv denarja skozi zavod(e) za turizem in kulturo kjer delijo evre mimo vseh jasnih načel in kriterijev. Je požrtija ob dolgi mizi promocija? Dokler mesto s svojo politiko ne bo zmoglo kriterijev za pomoč tistim, ki so ali bi lahko bili idoli vsaj v ožjem smislu, bo tudi način uveljavljanja sporen. KRANJ NIMA SVOJEGA MEDIJA - RADIO JE POPOLNOMA ODTUJEN LASTNIŠKO IN OBRTNO, ČASOPISA PA TO MESTO NE ZMORE NE NA SPLETU, NE SICER. POLITIČNA PROPAGANDA ŽUPANA IPD. JE SAMO SLABA POTRDITEV TE RESNICE. ČE ŽELIMO POVEDATI VSE DOBRO O SEBI, POTREBUJEMO MEDIJ ZA TO.

ps

Naj nihče ne pomisli, da speljujemo vodo na mlin Trma.si. Zato pa odgovorno zapišemo: takega medija nima nobeno slovensko mesto. V dobrem in slabem, dodamo. A se to lahko spremeni, ker naj bi bil medij vendarle profesionalen projekt, kajne? Ali pa politiki ustrezajo "županova trobila" in podobna navlaka, ki ji seveda nihče nič ne verjame. Verjamejo nam? Po številu sovražnikov sklepamo: pa še kako! DA O SKORAJ 16 000 000 KLIKOV V 11 LETIH DELOVANJA NE PIŠEMO - NI NAM PARA!!!