Bil je župan, ki so ga kranjski politični botri pod vodstvom Janeza Bohoriča (takrat še vladarja Save in "gorenjskega trojčka") naredili za župana kot gumo v tovarni: surovina+dobra obdelava= izdelek. A je možakar iz zgornje Gorenjske hitro ugotovil, kaj to pomeni in je županski stolček vzel za svojo last in slast. In so se botri razjezili nad samovoljo "izdelka" in zlasti takratna LDS je "svojemu" rekla, naj gre...pa ni šel in se je še enkrat celo vrnil na stolček. Škoda, ki jo je povzročil Kranju, je šla v milijone...Pisalo se je leto 2004!

Potem se je zaletel (dobesedno in to pijan) župan Boštjan Trilar, ki je imel sprva koalicijo kot še nihče pred njim - dvotretjinsko! Pa se je hitro izkazalo, kako je eno govoril in tretje delal. Ko je še policiste z "mucki" zmerjal, so mnogi pričakoali, da bo po hudih kritikah (vseslovenskih, ne le kranjskih) zmogel odstopiti in rešiti čast. Kje pa: njegov je izum, da ga pije kot občan, odlično pa dela kot župan. Potem se je na lepem kar sam odločil, da ne bo več kandidiral in še prej podpisal nekaj pogodb za milijonske vrednosti, ki so se izkazale za sporne...Danes je mestni svetnik in rad kakšno razdre o varovanju javnega denarja čeprav si je kot vodja svetniške skupine s tem denarjem plačal - drona?! Ste ga že videli, kako leti nad nami? (kot je nekoč letel stražiški politik in padel...)

Gospa šefica upokojenske stranke (podpora ji vztrajno pada v Kranju kjer pa šef našega dela te stranke mestni svetnik Jožef Rozman stoji na njeni strani...) je torej samo proizvod politične (ne)kulture. Nima smisla ugotavljati kje in kako in kdaj in zakaj je pozabila na osnovne človeške vrednote, kmalu bo stranko prignala do dna, če je že ni. Sama pa je prej kot slej smešna kot so smešni vsi (od predsednika vlade navzdol...), ki jo podpirajo v reševanju, ki se ga izpeljati ne da. Za nekaj sto evrov (pa čeprav ob orkestriranem napadu njej nenaklonjenih medijev in leve politike) si je zapravila ime, čast in še kaj. Poučno?

PS

SE SPOMNITE ZAPISOV O NEKEM (BIVŠEM) KRANJSKEM POLITIKU,KI SE JE DAL IMENOVATI ZA PLAČANEGA PREDSEDNIKA NEKEGA NOGOMETNEGA KLUBA? KO JE KLUB ZGRMEL POSLOVNO IN ŠPORTNO, SE JE SKRIL. POZIVI K ODSTOPU? NE SAMO V POLITIKI, TUDI DRUGOD JE VSE VEČ LJUDI, KI SE NA TO POŽVIŽGAJO. PIŠE SE PA LETO 2020.