Včasih se moram oglasiti. Danes je tak primer. Kje živim? Kdo odloča, kako živim? Kdo postavlja lestvice vrednot? Kdo je zmožen človeških čustev in kdo - ne?

1.

Slovenija je Luka Dončić. Ki ima korenine dol z juga, torej bi bil za mnoge "južnjak", "čefur", "ta spoden" ipd. Če - ne bi bil slovenski športnik št 1. po prepoznavnosti v svetu. Ki se je izrekel za Slovenca, a bi bil lahko idol Srbov, Špancev...ipd. Kri ni voda. ZATO RAZUMEM IN SEM PONOSEN, DA JE SLOVENEC S HUMANO GESTO POKAZAL, DA IMA SRCE, ČUSTVA. IN JE OB BEOGRAJSKI (=SVETOVNI) TRAGEDIJI IZRAZIL SVOJE SRCE. KI JE ČLOVEŠKO, NE SRBSKO ALI/IN SLOVENSKO. TO JE SLOVENIJA V KATERI HOČEM ŽIVETI: DRŽAVA LJUDI, KI IMAMO EMPATIJO, KI SMO PRIPRAVLJENI POMAGATI. LUKA JE S SVOJO GESTO SAMO POTRDIL, KAJ ČUTI IN KAKO RAZMIŠLJA.

2.

Slovenija ni Janez Janša. Kakšen košček te dežele že mogoče, a nikdar večina, celota. Umazanija človeka je dosegla vrh ali dno z odzivom na isto beograjsko tragedijo, ki ji je Luka Dončić ponudil roko, pomoč. S TEM POLITIČNIM OBRAČUNOM JE JANEZ JANŠA SKUŠAL Z UMAZANIJO NJEGOVE DNEVNE POLITIKE PREKRITI KRI NEDOLŽNIH OTROK. OZIROMA JE TO KRI IZKORISTIL, DA BI POPLJUVAL NEKE POLITIČNE NASPROTNIKE. NE V SRBIJI, TUKAJ JE TO STORIL. DANES, V TEJ SLOVENIJI, KI V MAJSKEM SONCU VSE NAS NAVDUŠUJE Z LEPOTO NARAVE IN DOBROTO LJUDI. SRAM ME JE, DA MORAM ŽIVETI V ČASU KJER NEK POLITIK, NEKO ZAGRENJENO BITJE, POKAŽE, DA NI ČLOVEK, DA NIMA ČLOVEŠKE NRAVI IN EMPATIJE ZA SOČLOVEKA.

3.

Miran Šubic se zavzemam za Slovenijo takih ljudi, ki bomo sposobni tako zavržna dejanja obsoditi in ne bomo nikdar dovolili, da nas vodijo ljudje s takimi zavržnimi lastnostmi. Kdor izkorišča tragedijo sočloveka za svoje zavržne, človeka nevredne obračune, zame ni človek. NE PUSTIMO, DA NAM VLADA SOVRAŠTVO NAMESTO PRIPRAVLJENOSTI SOČUSTVOVATI IN POMAGATI!