Strah me je pogledati na koledar, ko pride nedelja. Strah me je klikniti na medij, ki ga plačujem tudi jaz kot solastnik države, njene telefonarske firme in portala kjer razsaja "janšič" vsako nedeljo. Danes se je lotil zopet nemogočega projekta: kako obraniti ceno ministrice in šefice stranke upokojencev!? Ker si je ceno postavila kar sama: za nekaj sto evrov požrtije, spanja za njene sinove ipd. - to je njena cena ugleda, funkcije in še česa. Janšič seveda ob nedeljah služi krvavo tlako: gospodarjem mora odslužiti to, da so ga ob menjavi vlade poklicali, da kot moralni teolog janšistične doktrine naredi kar hočejo od njega...

Imel sem urednika, ki ni zmogel niti fakultete. Svojemu kolegu uredniku je dopuščal, da pod psevdonimom za res lepe denarje istega portala in telefonarske firme piše požrtijska priporočila (saj veste: na to je na mizo prišla....na posteljici iz...zraven pa je sodil kozarec...), meni je zaradi trmarjenja grozil z odpovedjo! In mi nekoč rekel, da moram napisati intervju s kranjskim županom in podobno. Za povrh pa je neprestano trobil o objektivnosti, profesionalnosti ipd. Ko sem zmogel pogum in voljo, sem odšel - njemu nisem namenil niti pozdrava, ker ga ni vreden. Da ne bo nesporazuma: svoje grehe poklicne narave sem vzel na svojo grbo vsakič, ki mi je pral glavo...seveda pa mi bo ostal v spominu kot prikriti cenzor oziroma eden redkih urednikov v moji dolgi karieri, ki ga nisem nikdar cenil. In sem mu to znal tudi povedati. Časopis je pod njegovim "urejanjem" padel najnižje v zgodovini po številu prodanih/prebranih izvodov.

Kam sodim sam s trmarjenjem? Zagotovo tudi v nek predal. Zagotovo k temu prispevam s pisanjem, odnosom, celotno Trmo in moj trmo. Sem se pa (uspešno?) vedno izogibal temu, da bi drugim "mašo pel". Pa sem napisal kar nekaj umotvorov kjer sem razlagal drugim nekaj kar so morda videli drugače. Zato toliko bolje razumem, zakaj ljudje berejo Trmo: ne, ker sem kot urednik tako prekleto pameten, pošten, objektiven ipd. kar je še teh floskul. Ne, branje izhaja iz tega, da se zaradi mojega pisanja ni treba bati nedelje. Edino, kar res pogrešam in sem neuspešen pa je: boj mnenj, soočanje "resnic" ipd. Ko bo to prisotno na Trmi, bom pa zadovoljen. Si torej upate napisati in poslati na trma.sem@trma.si ....?